Ułatwienia dostępu

Produkty Zepter – Oficialny przedstawiciel produktów marki Zepter w Poznaniu i Wielkopolsce

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaków
  • 1 pęczek obranej włoszczyzyny
  • 3 sztuki ziela angielskiego
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 3 owoce jałowca
  • 6 sztuk ziaren pieprzu
  • 1 łyżka Kucharka lub innej mieszanki
  • 1 łyżeczka kurkumy mielonej
  • 5 litrów wody
  • makaron nitki wedle potrzeby
  • przyprawa w płynie - do smaku

Przygotowanie rosołu krok po kroku:

  1. Weź 9-cio litrowe naczynie i napełnij je wodą do 2/3 wysokości.
  2. Umyte podudzia drobiowe włóż do naczynia i dodaj pozostałe składniki i przyprawy.
  3. Zalej wszystko wodą i przykryj szczelnie pokrywą.
  4. Gotuj całość przez 20 minut na małym płomieniu lub najniższym stopniu (indukcja).
  5. Spuść ciśnienie i bez otwierania pozostaw na 5 minut.
  6. Rosół przelej przez drobne sito do garnka.
  7. Do smaku można doprawić przyprawą w płynie i podać z ugotowanym makaronem typu nitki.

Naczynie 9,0 l Ø 24 cm h 21 cm

Naczynie 9,0 l Ø 24 cm h 21 cm