Ułatwienia dostępu

Produkty Zepter – Oficialny przedstawiciel produktów marki Zepter w Poznaniu i Wielkopolsce

Składniki:

  • ½ kg dyni
  • 2 ziemniaki
  • ½ selera
  • 1 pomidor bez skóry
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • koperek

Przygotowanie potrawy krok po kroku:

  1. Warzywa kroimy na niewielkie kawałki i dusimy je przez około 15 minut.
  2. Następnie dodajemy czosnek oraz siekaną pietruszkę i koperek.
  3. Całość ubijamy bezpośrednio w naczyniu używając miksera MixSy.
  4. Dolać 1 litr gorącej wody o temperaturze 90 stopni i ponownie wymieszać za pomocą miksera.
  5. Jeśli posiadamy pokrywę VacSy Lexi zamykamy naczynie i odsysamy powietrze, jeśli nie mamy pokrywy całość przelewamy do tuby VacSy odsysamy powietrze i zamykamy pojemnik (zobacz ofertę).
  6. Zupa będzie gotowa po około 5 minutach.