Ułatwienia dostępu
Gotowanie w systemie wielowarstwowym nazywane jest również gotowaniem w piramidzie.
Właściwe użytkowanie naczyń firmy Zepter daje gwarancję wieloletniego bezproblemowego używania tego sprzętu. Również do tego należy mycie i konserwacja garnków, patelni i pozostałych naczyń ze stali nierdzewnej.
Zapoznaj się z podstawowymi zasadami mycia, czyszczenia i właściwej konserwacji naczyń Zeptera, jak również i innych produktów wykonanych ze stali nierdzewnej.
Naczynia firmy Zepter tuż po wyprodukowaniu są odpowiednio zakonserwowane czyli pokryte pastą polerską. Aby można było je użyć, należy je zdekonserować czyli umyć w odpowiedni sposób korzystając z mleczka do stali firmy Zepter Cleansy Clean Steel. To dotyczy również garnków, które po latach używania zostały poddane czyszczeniu w serwisie naszej firmy. One również na koniec procesu czyszczenia zostają pokryte pastą polerską (wyglądają jak nowe!) i należy je zdekonserwować.
Pierwsze mycie krok po kroku:
Najskuteczniejsze i najszybsze mycie naczyń przeprowadzimy tuż po ich użyciu. Nie zawsze jednak tak robimy. Często po posiłku zostawiamy garnki z resztą potraw, a one tam zasychają na ściankach. A powinnśmy zalać je wodą i odstawić na jakiś czas.