Zupa krem z dyni przy użyciu systemu próżniowego VacSy
Szczegóły
Kategoria: Gotowanie z VacSy
Składniki:
½ kg dyni
2 ziemniaki
½ selera
1 pomidor bez skóry
1 cebula
2 marchewki
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
koperek
Przygotowanie potrawy krok po kroku:
Warzywa kroimy na niewielkie kawałki i dusimy je przez około 15 minut.
Następnie dodajemy czosnek oraz siekaną pietruszkę i koperek.
Całość ubijamy bezpośrednio w naczyniu używając miksera MixSy.
Dolać 1 litr gorącej wody o temperaturze 90 stopni i ponownie wymieszać za pomocą miksera.
Jeśli posiadamy pokrywę VacSy Lexi zamykamy naczynie i odsysamy powietrze, jeśli nie mamy pokrywy całość przelewamy do tuby VacSy odsysamy powietrze i zamykamy pojemnik (zobacz ofertę).
Zupa będzie gotowa po około 5 minutach.
Oficjalny przedstawiciel firmy Zepter tel. 501-017-147 Salon sprzedaży | Serwis Zepter: ul. Dąbrowskiego 9/11 Poznań