Składniki:
- 2 kg kapusty kiszonej
- 150 g kotletów sojowych
- 50 dag pieczarek
- 150 ml powideł śliwkowych
- 10 dag śliwek wędzonych
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
- 10 liści laurowych pokruszonych na mniejsze kawałki
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 6 owoców jałowca
- 1 łyżka pieprzu ziołowego
- 1 ½ łyżki majeranku
- ¾ łyżeczki czarnego pieprzu
- ½ łyżeczki brązowego cukru
Ugotować kotlety sojowe w naczyniu bez dodatku soli, następnie w tym samym naczyniu bez tłuszczu podsmażyć pokrojone pieczarki, potem wystudzone pokrojone kotlety. Dodać pokrojoną kapustę oraz pozostałe składniki i przyprawy.
Całość gotować pod pokrywą szybkowarową Syncro-Clik przez 15 minut od momentu uniesienia się czerwonego guzika.
Życzymy Państwu smacznego!